2014 yılının ilk altı ayında en çok satılan akıllı telefonlar açıklandı. Pazarda Appel’in iPhone ve Samsung’un Galaxy modellerinin üstünlüğü sürüyor. İşte en çok satılan 10 akıllı telefon modeli.

Samsung Galaxy Grand 2

Samsung Galaxy Grand 2

Güçlü donanımıyla dikkat çeken bu telefon 16:9 en boy oranı geniş 5,25” HD ekran film izlemek ve video oyunları oynamak için idealdir. Dört çekirdek işlemciye ve uzun pil ömrüne sahiptir. Yeni Bluetooth 4.0, 1/10 güç tüketimi ile daha uzağa veri aktarımı yapabilir.

Xiaomi Phone 2

Xiaomi Phone 2

Full HD çözünürlükte 30 FPS video kaydı yapan Xiaomi Mi-Two 2000 mAh'lik bataryaya sahip. Ön tarafta 2 megapiksel kameraya yer veriyor. Ana kamerası ise 8 megapiksel.

Samsung Galaxy S4 mini

Samsung Galaxy S4 mini

İnce ve hoş tasarımıyla dikkat çeken Samsung Galaxy s4mini, 4.3 inç ekrana sahip. 1.7 Ghz çift çekirdek işlemcisi var. 8GB hızlı ve geniş belleğe sahip telefonun 8 MP yüksek çözünürlüklü kamerası var.

Xiaomi Mi3

Xiaomi Mi3

8.1mm inceliğinde olan Xiaomi Mi3, 5 inç büyüklüğünde ve 1080p çözünürlüğünde ekrana sahip. Ekstra 2 GB RAM’ı var. Cihaz fiyatıyla da dikkat çekiyor. 16GB 'lık Xiaomi Mi3 satış fiyatı 327 dolar. 64GB'lık Xiaomi Mi3'ün fiyatı ise 410 dolar.

İphone 4s

İphone 4s

8 megapiksel kameraya sahip iPhone 4S panoramik fotoğrafta çekebiliyor. Saniyede 30 kareye kadar sesli video çekebiliyor. iPhone 3G’ye göre daha gelişmiş ve iPhone’da aradığınız tüm özelliklere sahip. Eğer 3G bağlantınız varsa, internet paylaşımı sırasında telefon görüşmesi de yapabilirsiniz. iOS 5'la bütünleşmiş olarak piyasaya çıkmıştır. Önceki modellerden farklı olarak Siri adında sesle kontrol yazılımı barındırır.

iphone 5C

iphone 5C

iPhone’un en son çıkardığı modeli 4 inç boyutuyla ve 1135 x 640 çözünürlüğü sahip.8 Megapiksel arka kameranın yer aldığı modelde ön tarafta ise iPhone 5’te de rastladığımız 1.2 MP çözünürlüklü kamera yer alıyor. Farklı renk modelleri var ve iOS 7 işletim sistemi kullanılıyor.

Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3, 3GB ram ve 1.9 GHZ dört işlemciye sahip. Android işletim sistemi kullanıyor. 13 megapiksel kameraya sahip. 32 GB hafızası var.

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4

İçerik alışveriş yapabilirsiniz, group play ile oyun, fotoğraf ve belgelerinizi paylaşabilirsiniz. Samsung Galaxy S4’ün metin çevirme özelliği de var.

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5

Akıllı telefondaki tüm özelliklere sahip olmasının yanı sıra fotoğraf çekme konusunda çok iyi bir donanıma sahip Samsung Galaxy S5 ile, hareketli görüntüleri netleştirebilirsiniz. İstediğiniz kişi ya da objeyi odaklayabilirsiniz. HD ekran nerede olursanız olun ışığı analiz eder ve en iyi şekilde görünmesi için ekranı optimize eder.

iPhone 5S

iPhone 5S

En çok satılan akıllı telefonlar listesinde ilk sıraya oturan iPhone 5S, beyaz, gri ve altın rengi olmak üzere üç renk seçeneğine sahip. 64 Bit çip ve A7 işlemcisi kullanılıyor. Çift led flaşa sahip 5S, iPhone 5’e göre iki kat daha hızlı. Apple iPhone 5S’te şarj sorununda iyileştirmeye gitmiş. Yeni iPhone’larda 10 saat konuşma süresi bulunuyor. Saniyede 10 kare fotoğraf çekme özelliğine sahip bu telefonlarda aynı zamanda yavaş video çekme özelliği de var.


nihanbayram
Nihan Bayram
413 Yazı
Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN