2014'te Ziyaret Edilmesi Gereken 10 Ülke

nihanbayram

Yurt dışı seyahat planları yapanlar için 2014 yılında gezilmeye değer yerleri listeledik. Bazı ülkeler ve şehirler bu yıl ayrıca ev sahipliği yapacakları organizasyonlarla da kendilerinden söz ettiriyorlar.

Brezilya

Brezilya

Dünya üzerinde eğlencenin ve dansın en önemli adreslerinden biri olan Brezilya’yı erkeklere sorarsanız tek cevap alacaksınız; futbol. Dünya Kupası bu yıl Brezilya’da yapılıyor. Haziran ayında turistler ve futbolseverler akın edecek.

Uçak Bileti

Fransa

Fransa

Fransa’yı ziyaret etmek için doğru zaman mı olur dediğinizi duyuyor gibiyim? Bu yaz ve sonbahar da birçok etkinlik ve tabii ki dillere destan Paris’i görmek için Fransa’ya gitmelisiniz. Paris’te neler yapılır öğrenmek için tıklayın

Çin

Çin

Özellikle eğlenceli gece hayatı ve casinolarıyla ünlü olan Macau bu yıl ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Haziran ayında Ejderha Bot Yarışı gibi eğlenceli bir etkinlik ve Çin usulü festivaller de yine ilgi çekici diğer güzel aktiviteler.

Hırvatistan

Hırvatistan

Zagreb sokakları hiç olmadığı kadar güzel bu sene. Yaz aylarında dünyaca ünlü sirkler ve INmusic gibi müzik festivalleri de Zagreb eğlence hayatını renklendirecek.

Türkiye

Türkiye

Yaz ayları özellikle Antalya, Bodrum sahil şeritlerinde ve Kapadokya gibi dünyaca ünlü doğa şekillerinin olduğu yerlere turist akını oluyor. Hiç yurt dışına çıkmadan dünyanın en güzel sahillerini gezmek için bu yıl doğru zaman.

Almanya

Almanya

Türkler için daima ilgi odağı olan Almanya bu yıl da en eğlenceli festivallerin yapılacağı yerlerin başında geliyor. Yaz ayları için parti hazırlıkları tamam, Rock Im Park gibi konserler de ayarlanmış. Dünyaca ünlü Oktoberfest için hazırlıklar şimdiden başlamış durumda.

İspanya

İspanya

Güzel sahilleri ve renkli gece hayatlarına sahip Barselona, Madrid gibi şehirleri ile İspanya bu yıl da turistlerin ilgi odağı olacak. Haziran’da Sónar Festival var ama kaçıranlar üzülmesin İspanya’da festival, karnaval bitmez.

Letonya

Letonya

Neden Letonya diye soruyorsanız söyleyeyim bu yıl Riga Avrupa Kültür Başkenti seçildi. Bu yüzden ülke hem sanatsal etkinliklere hem de gelecek turistlere hazırlandı.

Yeni Zelanda

Yeni Zelanda

Heyecanı ve ekstrem sporları seviyorsanız düşünmeden gitmeniz gereken bir ülke varsa o da Yeni Zelanda. Bungee jumping, paraşütle atlama, tırmanma ve benzeri tüm sporların ana vatanı olan ya da en çok yapıldığı yer olan Yeni Zelanda’da yıl boyu, heyecanlı sporlara katılabilirsiniz.

Güney Afrika

Güney Afrika

Eğer bu yıl tatil için güzel plajlara sahip bir yere gitmek istiyorsanız, Cape Town çok sağlam bir alternatif olarak karşınızda. Camps Bay, Llandudno ve Cliffton’da bulunan plajlar güneşlenmek, denize girmek ve plaj sporları yapmak için ideal.


nihanbayram
Nihan Bayram
414 Yazı
Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN