Seyahatlerinizi kolaylaştıracak 10 mobil uygulama

cemdisbudak

Mobil uygulamalar sayesinde seyahat etmek daha keyifli bir hale geliyor. Uçak bileti, sözlük, şehir rehberi, harita hemen hemen ne ararsanız cep telefonunuza sığdırabiliyorsunuz. Tabii uygulama marketlerinde gerçekte bir işe yaramayan seyahat uygulamaları da var. Bu yüzden size seyahatinizin başlangıcından son anına kadar iyi bir yol arkadaşı olabilecek en iyi uygulamaları derledik.

İçindekiler

1-Google Maps

Seyahatlere çıkmadan önce yanınıza şehir rehberi veya harita almanız kesinlikle faydalı fakat hiçbir şey eskisi gibi kalmıyor. Özellikle gelişen şehirlerde sokak isimleri, yollar değişebiliyor. Harita elde sokaklarda kaybolmamak için Google Maps indirerek aradığınız yerleri kolayca bulabilirsiniz. İnsanlara yol sormak basit iş gibi görünse de karşınızdaki sizi anlamadığı sürece zor bir iş. Bu yüzden Google Maps mutlaka telefonunuzda bulunması gereken bir uygulama.

2-Uçak Bileti by Enuygun.com

Seyahat kelimesini duyar duymaz uçak bileti arayanlardansanız; her yerden kolay bir şekilde ucuz uçak bileti arayabilmenizi sağlayan Uçak Bileti by Enuygun.com çok kullanışlı bir yol arkadaşı. Daha yola çıkmadan kar ettiğini bilmek de seyahat edecekler için işin güzel yanı. Uygulamanın bir diğer avantajı ise uçak bileti alırken tekrar tekrar isim vb bilgileri girmek yerine kayıtlı bilgileri kullanabiliyorsunuz, fiyatlar da anlık olarak güncelleniyor. Uygulamayı indirmek isteyenler için: iOS | Android

enuygun

3-Viber

Telefonun ilk amacı olan konuşma yapabilmek yurt dışına çıkanlar için büyük bir lütuf halini alıyor. GSM firmalarının yurt dışına özel tarifeleri de çabuk tükendiğinden dolayı otel masrafı kadar bir cep telefonu faturasıyla dönme ihtimaliniz yüksek. Aynı ses kalitesiyle bedavaya konuşmak için karşılıklı olarak Viber yüklemeniz sizi büyük bir masraftan kurtaracaktır. Viber kullanacağınız zaman wi-fi olan yerleri seçerseniz, internet için de bir ücret ödemezsiniz.

viber

4-Foursquare

Foursquare çok yakın bir zamanda yer bildirimi özelliğini Swarm isimli başka bir uygulamaya taşıdı. Fakat hala uygulamanın içerisinde restoran, kafe önerileri yapabiliyorsunuz. Yurt dışına çıkanlar için en önemli özelliklerden birisi de bu. Başkalarının gidilecek mekanlarla ilgili yorumu. Bu uygulama ile kimsenin beğenmediği yemeklere sahip fakat gösterişli bir yere gitmekten kurtulabilirsiniz.

5- AccuWeather

Uygulama dükkanları sayısız hava durumu uygulaması barındırıyor elbette. AccuWeather’ı diğerlerinden ayıran en önemli özellikleri; güneşin doğuşunu, batışını, rüzgarın yönünü de hava durumunun yanında gösteriyor olması. Cep telefonunuzda bir hava durumu uygulaması bulunması sizi ani yağmurlardan koruyabilir, kıyafetlerinizi seçerken dikkatli davranmanızı sağlayabilir.

6-Slovoed

Kendimize yetecek kadar başka dil bildiğimizi düşünüyoruz genelde ama yurt dışına çıktığımızda en iyi bildiğimiz dillerle ilgili bile bazı sorunlar yaşayabiliyoruz. Bunun önüne geçmek için yapılması gereken ilk şey bir sözlük uygulaması indirmek. Slovoed farklı dil seçeneklerini de barındırması ve bu konuda uzman olmasıyla ünlüdür.

 

7-XE Currency

Yurt dışındayken cebinizdeki paranın hesabını yapabilmek oldukça zor bir hal alıyor. Rusya tatilimde Ruble ile Türk Lirası, Türk Lirası ile Dolar arasındaki para dönüştürme trafiği başımı döndürmeye yetiyordu. En sonunda bir uygulama yardımıyla bu işi çözdüm. Dünyaca ünlü bir site olan XE.com’un döviz dönüştüren uygulaması hayat kurtaran cinsten.

8-Tipulator

Türkiye’de çoğu yerde bırakacağınız bahşiş sizin dilediğiniz kadar olsa da yurt dışında bu işin sistematik olarak yapıldığı çok yer var. Mesela Tokyo’da ve New York’ta bırakacağınız bahşişin miktarı aynı olsa da karşılaşacağınız tepki farklı olabilir. Ülkelerin bahşiş geleneklerini öğrenmek isteyenler için güzel bir uygulama, tek dezavantajı 1 Dolar ücretli oluşu.

9-Wi-Fi Finder

Uygulamalardan bahsettik ama eğer internet paketine güvenerek uygulamaları kullanmayı düşünüyorsanız, uygulamaların faydasından çok maliyetinden şikayet edebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde wi-fi olan yerlerde haritaları indirip, offline moda alarak da şehri gezebilirsiniz.

10-Time Out City Guide (Şehir rehberi)

20’den fazla şehirde en iyi restoran nerede, en iyi bar hangisi, gezilmesi gereken yerler neresi gibi tüm sorulara cevap bulabileceğiniz bir uygulama. Yurt dışına çıkacaklar için tam bir rehber niteliğinde. Mekanlara giden müşterilerin ve editörlerin yorumları da size yapmanız gerekenler hakkında fikir verecektir.


cemdisbudak
Cem Dişbudak
62 Yazı
İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu. Çok sayıda internet sitesi ve dergide konular editörü olarak çalıştı. İçerik ve sosyal medya trendleriyle ilgili birçok konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN