Hani bazı anlar vardır, başarıyı dolu dolu hissettiğimiz, bu bazılarımız için sığmadığımız bir kotun içine girmek, bazılarımız içinse, dans edebilmek ya da o işi alabilmektir.

Bütün bunlar sırasında hissettiğimiz o zafer anına dair güzel heyecan ve adrenalini yıl boyu sürdürmek ve finansal kararlarınıza uygulamak istemez miydiniz?

İçindekiler

En zor bölümden başlayalım o zaman!

Ödemelerinizi bitirin, vergi ödemeleri, yıl sonundan yığılmış ya da yeni yıl ile birlikte başlayan ödemelerinizi hesaplayın ve düzene sokun.

Kredi kartlarınızı karşınıza alın ve onlara kimin patron olduğunu gösterin. Öncelikle kendinize bir tablo hazırlayın, ekstre dönemleri ve tutarlarını belirleyin. Eğer kritik bir tablo karşınıza çıkarsa, ihtiyaç kredisi ya da diğer alternatifleri oluşturun. Unutmayın her zaman bir B planı işe yarayacaktır.

Bu yılın başında tüm yılı finansal açıdan masaya yatırıp ne kadar realize edebildiğinizi görmeye çalışın. Önünüzdeki dönem için öngörülerinizi ve kuvvetli - zayıf yanlarınızı farketme açısından size çok şey kazandıracaktır.

İlk 6 ay

İlk altı aydaki maddi durumunuz ve gelir gider hesabınızı bilebiliyorsanız sizi tebrik ediyoruz. Şimdi iş sadece bu bilgi doğrultusunda hareket edebilmenize kalıyor. İlk altı ay ile ilgili önerilerimiz için, ilk yarı ücretlilere fırsat sunuyor ve yakın zamanda krediniz mi reddedildi? makalelerimizi tavsiye ederiz.

Son 6 ay

Bu döneme sarkacak ödemeler, uzun vadeli borçlar, taksit ödemeleri ve yeni girilecek planları listeleyebiliyorsanız bu da güzel bir tablo. Son altı ay ile ilgili söyleyebileceklerimiz şunlar, yaz tatili, bayram, yılbaşı döneminin etkisiyle, harcamalarda yükselme olması normal karşılanmalı özellikle ilk yarıyılı rahat geçirirseniz, son döneme faydası büyük olacaktır.


mugekanbay
Müge Kanbay
104 Yazı
İçerik editörü. Marmara İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. 6 yıldır internet bazlı projelerde ürün geliştirme-içerik üzerine çalışıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN